Lohella täytetty voileipäkakku tehdään trendikkäästi naked cake eli nakukakkuversiona. Voileipäkakun paljaat reunat jättävät tilaa houkuttelevalle lohitäytteelle ja hernetahnalle.
Lohella täytetty voileipäkakku tehdään trendikkäästi naked cake eli nakukakkuversiona. Voileipäkakun paljaat reunat jättävät tilaa houkuttelevalle lohitäytteelle ja hernetahnalle.
Ainesosat:
15 viipaletta Pulla-Pirtti Rouhean rukiinen vuokaviipale -leipää
Lohitahna:
200 g lämminsavulohta
1 (luomu)sitruuna
1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kuohukermaa
1 dl parmesaaniraastetta
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Hernetahna:
250 g pakasteherneitä
½ pkt (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kuohukermaa
1 rkl vahvaa minttua hienonnettuna
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Kostutus:
1 dl vettä
2 rkl sitruunan mehua
Koristeluun:
½ pkt (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl kuohukermaa
herneitä
retiisejä
herneenversoja
mintunlehtiä
miniversoja
Resepti:
1. Hienonna lämminsavulohi kulhoon. Raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista 2 tl mehua. Lisää joukkoon loput lohitahnan aineet ja sekoita tasaiseksi.
2. Kiehauta herneet nopeasti, valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Jätä muutama herne koristeluun. Soseuta herneet sauvasekoittimella, mutta ei aivan sileäksi, jätä hieman karkeutta. Sekoita joukkoon loput tahnan ainekset.
3. Sekoita kostutusliemi vedestä ja sitruunan mehusta.
4. Kokoa kakku tarjoiluvadille. Leikkaa leipäviipaleiden kaareva reuna suoraksi. Asettele kolme leipäviipaletta vadille tiiviisti suorakaiteen muotoon. Kostuta leivät pullasudin tai lusikan avulla. Levitä leiville puolet hernetahnasta. Kokoa seuraava leipäkerros siten, että laitat keskelle kakkua kaksi viipaletta edellisen kerroksen saumakohtien päälle ja kumpaankin päätyyn puolikkaan viipaleen. Näin kakku ei katkea leikattaessa, kun eri kerrosten saumakohdat eivät ole päällekkäin. Kostuta leipäkerros. Levitä puolet lohitahnasta leiville. Tee jälleen leipäkerros kolmella leivänpalalla, kostuta ja levitä päälle loppu hernetahna. Tee leipäkerros kahdella kokonaisella ja kahdella puolikkaalla leipäviipaleella. Kostuta ja levitä päälle loppu lohitahna. Asettele vielä yksi leipäkerros ja kostuta myös se.
5. Nosta kelmulla peitetty kakku vetäytymään seuraavaan päivään.
6. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sen joukkoon tilkka kermaa. Levitä tuorejuusto kakun päälle. Koristele kakku herneillä, retiisiviipaleilla, herneenversoilla, mintunlehdillä ja miniversoilla.