Lämpimät juusto-hedelmäleivät

Lämpimät juusto-hedelmäleivät

Lämpimät voileivät kootaan perunalimpun päälle ja lämppärit täytetään juustolla ja hedelmillä.  Lämpimät juusto-hedelmävoileivät maistuvat jälkiruokana, kahvileipänä sekä ilta- tai välipalana.

Valmistusaika

20 min

Ainekset

 

8 viipaletta Pulla-Pirtti Aito perunalimppu vuokaviipale -leipää

 

1 dl viikunahilloa

200 g sinihomejuustoa

1—2 päärynää

2 tuoretta viikunaa

100 g viinirypäleitä

150 g kovaa kypsytettyä juustoa (esim. gruyere)

1 dl saksanpähkinöitä

juoksevaa hunajaa

Ohjeet

1. Asettele leipäviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele viipaleet viikunahillolla. Viipaloi leipien päälle sinihomejuustoa.

2. Viipaloi päärynät ja viikunat. Irrottele viinirypäleet tertuista. Asettele hedelmiä leiville.

3. Raasta kypsytetty juusto ja ripottele raaste leiville.

4. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa ylätasolla noin 12 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja ruskistuu hieman.

5. Viimeistele leivät rouhituilla saksanpähkinöillä ja hunajalla.

 

Vinkki!

Voit korvata sinihomejuuston myös pehmeällä vuohenjuustolla tai briellä.

Muita reseptejä

fi