Lämpimät voileivät kootaan perunalimpun päälle ja lämppärit täytetään juustolla ja hedelmillä. Lämpimät juusto-hedelmävoileivät maistuvat jälkiruokana, kahvileipänä sekä ilta- tai välipalana.
Lämpimät voileivät kootaan perunalimpun päälle ja lämppärit täytetään juustolla ja hedelmillä. Lämpimät juusto-hedelmävoileivät maistuvat jälkiruokana, kahvileipänä sekä ilta- tai välipalana.
8 viipaletta Pulla-Pirtti Aito perunalimppu vuokaviipale -leipää
1 dl viikunahilloa
200 g sinihomejuustoa
1—2 päärynää
2 tuoretta viikunaa
100 g viinirypäleitä
150 g kovaa kypsytettyä juustoa (esim. gruyere)
1 dl saksanpähkinöitä
juoksevaa hunajaa
1. Asettele leipäviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele viipaleet viikunahillolla. Viipaloi leipien päälle sinihomejuustoa.
2. Viipaloi päärynät ja viikunat. Irrottele viinirypäleet tertuista. Asettele hedelmiä leiville.
3. Raasta kypsytetty juusto ja ripottele raaste leiville.
4. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa ylätasolla noin 12 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja ruskistuu hieman.
5. Viimeistele leivät rouhituilla saksanpähkinöillä ja hunajalla.
Vinkki!
Voit korvata sinihomejuuston myös pehmeällä vuohenjuustolla tai briellä.