Banaanikakusta täytekakku
Burgerilämppärit Vuokaviipaleista
Herkullinen ruis-alkupala
16.12.2020
Resepti:
1. Halkaise Pulla-Pirtin banaanikakku.
2. Lisää mieluinen täyte.
3. Koristele reunat.
4. Herkuttele!
16.12.2020
6 kpl / 30 min
Burgerilämppäreissä yhdistyy kaksi hittiä: lämppärit ja burgerit! Burgerilämppärin pihvi paistetaan suoraan leivälle ja kuorrutetaan cheddarjuustolla. Täydennä paistettu burgerilämppäri haluamallasi täytteillä.
Ainesosat:
6 viipaletta Pulla-Pirtti vuokaviipale -leipää, joko Vaalean Viljaista, Rouhean Rukiista taiAitoa Perunalimppua
1 dl ketsuppia
6 viipaletta cheddarjuustoa
6 salaatinlehteä
2—3 tomaattia
1 pieni punasipuli
1 dl hampurilaiskastiketta
paahdettua sipulirouhetta
Pihvit:
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suola
ripaus mustapippuria rouhittuna
Vinkki: nopeamman reseptin saat, kun käytät Viskaalin valmiita burgeripihvejä
Resepti:
1. Sekoita suola ja pippuri jauhelihaan. Muotoile jauhelihasta kuusi pihviä.
2. Levitä leipäviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele leiville ketsuppia. Asettele kunkin leivän päälle raaka pihvi.
3. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota leivät ulos uunista ja nosta kunkin leivän päälle juustosiivu. Paista vielä pari minuuttia, kunnes juusto on sulanut leipien päälle.
4. Viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi sipulit. Asettele leiville salaatinlehdet ja tomaatti- ja sipuliviipaleet. Viimeistele hampurilaiskastikkeella ja paahdetulla sipulirouheella.
16.12.2020
Ainesosat:
1pss Pulla-Pirtin Ruisviipaleita
100g etikkapunajuuria
100g tuoretta kurkkua
2 valkosipulikynttä
1tlk 200g turkkilaista jogurttia
2rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1tl sokeria
Ripaus suolaa ja mustapippuria
Resepti:
1. Leikkaa Pulla-Pirtin Ruisvuokaviipaleista ympyröitä ympyrän mallisen piparkakkumuotin avulla.
2. Raasta punajuuret ja kurkku karkeaksi raasteeksi.
3. Laita raasteet siivilään ja painele ylimääräinen neste pois.
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
5. Sekoita tsatsikin kaikki ainekset keskenään.
6. Anna maustua hetki kylmässä.
7. Annostele punajuuritzatsiki Ruisvuo`an ympyrän mallisiin viipaleihinin ja koristele persillijalla.
Illanistujaisten Ruisherkku
Kananmuna-avokadoleipä
Laskiaispulla Mummon Pullasta!
16.12.2020
Ainesosat:
Pulla-Pirtin Ruisreikäleipä
Kasvishovin Valkosipulipikkelssiä 200g
Yrttejä koristeluun
Resepti:
1. Jaa Pulla-pirtin Ruisreikäleipä sopivan pieniin lohkoihin.
2. Sipaise jokaiselle suupalalle t-lusikallinen Kasvishovin Valkosipulipikkelssiä.
3. Koristele lempi yrteilläsi ja tarjoile heti.
Sopii erinomaisesti alkupalaksi tai juhlapöydän tarjoiluksi.
Valmistus: 10 min
16.12.2020
4 kpl / 15 min
Kananmuna-avokadoleipä on raikas ja ruokaisa ilta- tai välipala. Kananmuna-avokadoleipä kootaan avokadotahnasta, keitetyistä kananmunista ja murennetusta fetasta. Seesaminsiemenet tuovat leipiin lisämakua.
Ainesosat:
6 viipaletta Pulla-Pirtti Aito perunalimppu vuokaviipale -leipää, Rouhean Rukista tai Vaalean viljaista Vuokaviipaletta
3 kananmunaa
2 kypsää avokadoa
2 tl limen mehu
½ tl suola
ripaus mustapippuria rouhittuna
50 g fetajuustoa
1 rkl seesaminsiemeniä
Resepti:
1. Keitä munia noin 7 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä.
2. Halkaise avokadot ja kaavi kolmen puolikkaan hedelmäliha kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla painelemalla. Sekoita avokadososeen joukkoon limetin mehu, suola ja pippuri.
3. Levitä avokadotahna leipäviipaleille. Viipaloi neljännestä avokadosta viipaleita leiville. Kuori ja halkaise kananmunat ja asettele yksi puolikas kullekin leivälle. Ripottele leiville myös murennettua fetaa ja seesaminsiemeniä.
Vinkki
Voit halutessasi paahtaa leipäviipaleet ennen päällystämistä.
16.12.2020
Ainesosat:
1pss 6kpl Pulla-Pirtin Mummon Pullaa
2dl kouhukermaa
1tl vaniljasokeria
Oman maun mukaista hilloa tai mantelimassaa
Resepti:
Vatkaa kouhukerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
Halkaise pullat ja täytä ne hillolla tai mantelimassalla sekä kermavaahdolla.
Koristele halutessasi tomusokerilla.
Nauti!
Lohirieskarullat
Loimulohi-mummunkurkkuleivät Luotolaispaloista
Lähiburgerit
16.12.2020
Lohirieskarullat Pulla-Pirtin Rieskasta ja Hätälän Graavilohesta.
Ainesosat:
2 pkt (4 kpl) Pulla-Pirtin Rieskaa
2 pkt (300g) Hätälän graavilohta siivuina
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl piparjuuri tahnaa
1/2 kpl sitruunan kuori ja mehu
1/2 ruukku tilliä
1 pieni punasipuli
mustapippuria
sormisuolaa
sitruunanlohkoja koristeeksi
Resepti:
Sekoita kulhossa tuorejuusto, piparjuuri, raastettu sitruunan kuori ja mehu, hienonnettu tilli sekä kuutioitu punasipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte tasaisesti rieskojen päälle ja nostele graavilohisiivut täytteen päälle tasaisesti. Jätä muutama siivu koristeluun. Kääri rulla napakasti kelmuun ja sulje päät. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia. Poista kelmu ja leikkaa lohirieskarulla viistosti annospaloiksi. Koristele graavilohisiivuilla, tillioksilla sekä sitruunanlohkoilla.
16.12.2020
Raikas ja pohjoisia makuja korostava herkkuleipä, joka sopii erinomaisesti kesäjuhlien alkupalaksi.
Ainesosat:
4 kpl Pulla-Pirtin luotolaispalaa
1 rs Kasvishovin Mummonkurkkuja
400 g Hätälän loimulohta
1 prk Kasvishovin Valkosipulipikkelssiä
tilliä
Resepti:
1. Voitele luotolaispalat Valkosipulipikkelssillä.
2. Valuta ylimääräinen neste Mummonkurkuista ja asettele niitä reilusti leipien päälle.
3. Revin Hätälän loimulohesta isoja paloja leivän päälle.
4. Viimeistele muutamalla pienellä nokareella valkosipulipikkelssiä ja koristele tuoreella tillillä.
16.12.2020
Valmista pohjoisen maistuvimmat burgerit oman alueen tuotteista. Tuoretta, herkullista ja varmasti läheltä!
Ainesosat:
1 pss (4kpl) Pulla-Pirtin Briossi Hampurilaissämpylöitä
2 pkt Viskaalin Naudan 100% burgerpihvejä
1 prk Kasvishovin Valkosipulipikkelssiä
100g Kasvishovin Pikkelöityä Punasipulia tai 1 punasipuli
2 tomaattia
Tuorilan jääsalaattia
ketsuppia
sinappia
mustapippuria
Resepti:
1. Nosta burgerpihvit huoneenlämpöön vähintään puolituntia ennen grillaamista.
2. Paina pihvejä kevyesti kämmenellä hieman ohuemmaksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin.
3. Öljyä ja grillaa pihvit molemmilta puolilta 2-3 minuuttia, kunnes pihvit ovat haluamassasi kypsyydessä.
4. Nosta pihvit lautaselle vetäytymään ja levitä jokaisen päälle reilu kerros Valkosipulipikkelssiä.
5. Lämmitä Briossisämpylät grillissä tai pannulla.
6. Leikkaa tomaatit (ja punasipuli) siivuiksi ja revi salaatti sopivan kokoisiksi paloiksi.
7. Kokoa hampurilaiset ja nauti!
Valmistus: alle 30 min
Lämpimät juusto-hedelmäleivät
Maistuvat graavilohileivät
Makeat herkkuleivät
16.12.2020
8 kpl / 20 min
Lämpimät voileivät kootaan perunalimpun päälle ja lämppärit täytetään juustolla ja hedelmillä. Lämpimät juusto-hedelmävoileivät maistuvat jälkiruokana, kahvileipänä sekä ilta- tai välipalana.
Ainesosat:
8 viipaletta Pulla-Pirtti Aito perunalimppu vuokaviipale -leipää
1 dl viikunahilloa
200 g sinihomejuustoa
1—2 päärynää
2 tuoretta viikunaa
100 g viinirypäleitä
150 g kovaa kypsytettyä juustoa (esim. gruyere)
1 dl saksanpähkinöitä
juoksevaa hunajaa
Resepti:
1. Asettele leipäviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele viipaleet viikunahillolla. Viipaloi leipien päälle sinihomejuustoa.
2. Viipaloi päärynät ja viikunat. Irrottele viinirypäleet tertuista. Asettele hedelmiä leiville.
3. Raasta kypsytetty juusto ja ripottele raaste leiville.
4. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa ylätasolla noin 12 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja ruskistuu hieman.
5. Viimeistele leivät rouhituilla saksanpähkinöillä ja hunajalla.
Vinkki!
Voit korvata sinihomejuuston myös pehmeällä vuohenjuustolla tai briellä.
16.12.2020
Ainesosat:
Pulla-Pirtin Ruisreikäleipä tai Luotolaispalat
Hätälän graavattua Norjan lohta
Voita
Sitruunan mehua
Tilliä koristeluun
Resepti:
1. Voitele Pulla-Pirtin ruisleipä.
2. Lisää leivän päälle fileesiivu graavattua Norjan lohta.
3. Purista tuoreesta sitruunasta mehua lohen päälle maun mukaan.
4. Koristele tillillä ja nauti!
16.12.2020
Näyttävät makeat herkkuleivät on helppo koota. Muutamalla levitteellä, eri marjoilla ja hedelmillä
saa luotua monia herkullisia yhdistelmiä. Makeat herkkuleivät maistuvat väli- tai iltapalana.
Ainesosat:
Pulla-Pirtti Vaalean Viljainen vuokaviipale -leipää
Levitteet
maapähkinävoita
tuorejuustoa
hasselpähkinä-suklaalevitettä (Nutellaa)
Marjat ja hedelmät
pensasmustikoita
vadelmia
mansikoitaviikunoita
ananaskirsikoita
viinirypäleitä
banaania
Ripotteet
pähkinöitä
kookoshiutaleita
suklaarouhetta
Resepti:
1. Sivele leipäviipaleille haluamaasi levitettä. Jos haluat, voit paahtaa leivät ennen kokoamista.
2. Asettele leiville haluamiasi paloiteltuja hedelmiä ja marjoja.
3. Viimeistele leivät haluamillasi ripotteilla.
Kokeile esimerkiksi seuraavia makuyhdistelmiä:
Maapähkinävoi + viikuna + suklaarouhe
Hasselpähkinä-suklaalevite + mansikka + kookoshiutale
Tuorejuusto + ananaskirsikka + viinirypäle + suklaarouhe
Tuorejuusto + mustikka + valkosuklaarouhe + kardemumma
Hasselpähkinä-suklaalevite + banaani + suolapähkinärouhe
Maapähkinävoi + vadelma + maitosuklaarouhe
Rieskahodari
Rieskakakku juhliin -pastramileikkeellä
Rieskapizza
16.12.2020
Rieskahodarissa yhdistyvät lähileipä, lähiliha ja lähimajoneesi. Lisukkeeksi sopii itsetehty coleslaw-salaatti oman alueen kaalesta ja porkkanasta.
AInesosat:
1 pss Pulla-Pirtin Kaurarieskasia
1 pkt Viskaalin Naudan nakkeja
1 prk Kasvishovin Chilimajoneesia
1 kpl Suolakurkku
1 kpl punasipuli
Ketsuppia
Sinappia
Itsetehtyä Coleslaw-salaattia
Resepti:
1. Grillaa nakit kuumiksi.
2. Leikkaa suolakurkku kuutioiksi ja punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
3. Levitä valkosipulipikkelssi kaurarieskasen päälle ja lämmitä nopeasti grillissä tai uunissa.
4. Kokoa rieskahodari ja nauti!
16.12.2020
Kevään valmistujaisten ja muiden juhlien suolainen suursuosikki on helposti syntyvä rieskavoileipäkakku, jonka voit ylpeydellä valmistaa Pohjois-Suomen omista raaka-aineista.
Oulun seudun yritykset Pulla-Pirtti, Viskaalin ja Kasvishovi huolehtivat paikallisesti valmistettujen tuotteiden lisäksi myös siitä, että paikallisuus merkitsee aina tuoreutta, tuotannon ja jalostamisen lyhyttä ketjua sekä pohjoissuomalaisen ruoan arvostusta.
Moderni lihavoileipäkakku – nopea ja helppo!
-3 pakettia Pulla-Pirtin perunarieskaa (2 rieskaa/pussi)
-3 pakettia Viskaalin pastramileikettä
-3 purkkia Kasvishovin Paprikadippiä
-jääsalaattia
-kurkkua
-paprikaa (värilajitelma)
-yrttejä koristeluun
Voitele perunarieska paprikadipillä ja levitä pastarmileikkeet päälle. Kokoa tarpeen mukaan kerroksia, lisää jokaiseen väliin jääsalaattia ja kasviksia makusi mukaan.
Lopuksi koristele kakku tuoreilla yrteillä!
16.12.2020
Joka perjantain ehdoton hittiresepti on Rieskapizza lähialueen tuotteista. Oululaiset tietävät, että majoneesi kuuluu pizzaan. Kokeile ja yllätä kaverisi!
Ainesosat:
2 pss Pulla-Pirtin perunarieska
1 pkt Viskaalin naudan meetvursti
1 rs Kasvishovin chilimajoneesia
400 g tomaattimurskaa
200g juustoraastetta
kirsikkatomaatteja
basilikaa
valkosipulia
sipulia
öljyä
suolaa
Resepti:
1. Lisää tomaattimurskan joukkoon sipuli, valkosipuli,basilika, öljy ja suola.
2. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Levitä reilu kauhallinen tomaattimurskaa rieskan päälle.
4. Ripottele juustoraaste pohjalle.
5. Lisää meetvursti-viipaleet.
6. Puolita kirsikkatomaatit ja levitä ne rieskan päälle.
7. Paista uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia.
8. Lusikoi päälle chilimajoneesia.
9. Viimeistele basilikalla.
10. Leikkaa osiin ja nauti!
Valmistusaika: 20 min
Rieskavoileipäkakku
Satenkaarileipä
Super helpot Rieskarullat
16.12.2020
Ainesosat:
2pss Pulla-Pirtin perunarieskaa (4kpl)
2prk Kesti Kylmäsavulohi majoneesisalaattia
2prk Tillituorejuustoa (400g)
Lähialueen kasviksia koristeluun.
Resepti:
1.Sekoita Kesti-salaatit ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi.
2. Voitele rieskat täytteellä ja kokoa ne päällekkäin.
3. Koristele kakku lähialueen salaateilla, kurkulla ja kirsikkatomaateilla.
4. Kakku on heti valmis tarjottavaksi ja paranee vain jääkaapissa
16.12.2020
4 kpl / 10 min
Runsas sateenkaarileipä on näyttävä ja herkullinen väli- tai iltapala.
Täytetyn leivän sateenkaarivärit syntyvät luonnollisen värisillä täytteillä.
Ainesosat:
8 viipaletta Pulla-Pirtti Rouhean rukiinen vuokaviipale -leipää
1—2 porkkanaa
150 g punakaalia
2 tomaattia
1 iso keltainen paprika
250 g hummusta
1—2 dl babypinaattia
Resepti:
1. Kuori ja raasta porkkanat. Suikaloi punakaali. Viipaloi tomaatit ja paprika.
2. Kokoa leivät voitelemalla viipaleet reilulla kerroksella hummusta ja asettelemalla kahden leipäviipaleen väliin kerroksittain pilkkomiasi vihanneksia ja pinaatinlehtiä.
16.12.2020
Pulla-Pirtin rieskasta ja Kesti-salaateista syntyy herkullinen ja nopea suolainen herkku kahvipöytiin tai iltapalalle. Sopii hyvin myös retkievääksi. Hyvää, helppoa ja läheltä.
Ainesosat:
2 pss ( 4kpl ) Pulla-Pirtin Rieskaa
1 pkt Kasvishovin Kesti Kylmäsavuporosalaattia tai Kesti Kylmäsavulohisalaattia
Kirsikkatomaatteja ja tuoreita yrttejä koristeluun
Ainesosat:
1. Levitä Rieskalle valitsemaasi Kesti-majoneesisalaattia.
2. Kääri tiiviille rullalle. Anna tarvittaessa levätä viileässä kelmuun käärittynä tunnin verran.
3. Leikkaa rullat sopiviksi annospaloiksi (noin 1,5 cm) juuri ennen tarjoilua ja koristele tuoreilla yrteillä ja kirsikkatomaateilla.
Voileipäkakku lohitäytteellä
16.12.2020
12 palaa / 1 vrk
Lohella täytetty voileipäkakku tehdään trendikkäästi naked cake eli nakukakkuversiona. Voileipäkakun paljaat reunat jättävät tilaa houkuttelevalle lohitäytteelle ja hernetahnalle.
Ainesosat:
15 viipaletta Pulla-Pirtti Rouhean rukiinen vuokaviipale -leipää
Lohitahna:
200 g lämminsavulohta
1 (luomu)sitruuna
1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kuohukermaa
1 dl parmesaaniraastetta
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Hernetahna:
250 g pakasteherneitä
½ pkt (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kuohukermaa
1 rkl vahvaa minttua hienonnettuna
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Kostutus:
1 dl vettä
2 rkl sitruunan mehua
Koristeluun:
½ pkt (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl kuohukermaa
herneitä
retiisejä
herneenversoja
mintunlehtiä
miniversoja
Resepti:
1. Hienonna lämminsavulohi kulhoon. Raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista 2 tl mehua. Lisää joukkoon loput lohitahnan aineet ja sekoita tasaiseksi.
2. Kiehauta herneet nopeasti, valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Jätä muutama herne koristeluun. Soseuta herneet sauvasekoittimella, mutta ei aivan sileäksi, jätä hieman karkeutta. Sekoita joukkoon loput tahnan ainekset.
3. Sekoita kostutusliemi vedestä ja sitruunan mehusta.
4. Kokoa kakku tarjoiluvadille. Leikkaa leipäviipaleiden kaareva reuna suoraksi. Asettele kolme leipäviipaletta vadille tiiviisti suorakaiteen muotoon. Kostuta leivät pullasudin tai lusikan avulla. Levitä leiville puolet hernetahnasta. Kokoa seuraava leipäkerros siten, että laitat keskelle kakkua kaksi viipaletta edellisen kerroksen saumakohtien päälle ja kumpaankin päätyyn puolikkaan viipaleen. Näin kakku ei katkea leikattaessa, kun eri kerrosten saumakohdat eivät ole päällekkäin. Kostuta leipäkerros. Levitä puolet lohitahnasta leiville. Tee jälleen leipäkerros kolmella leivänpalalla, kostuta ja levitä päälle loppu hernetahna. Tee leipäkerros kahdella kokonaisella ja kahdella puolikkaalla leipäviipaleella. Kostuta ja levitä päälle loppu lohitahna. Asettele vielä yksi leipäkerros ja kostuta myös se.
5. Nosta kelmulla peitetty kakku vetäytymään seuraavaan päivään.
6. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sen joukkoon tilkka kermaa. Levitä tuorejuusto kakun päälle. Koristele kakku herneillä, retiisiviipaleilla, herneenversoilla, mintunlehdillä ja miniversoilla.